Projectassistenten voor de internationale afdeling

Wil je jouw talent inzetten voor een organisatie die zich richt op duurzaamheid en milieu wereldwijd? Is servicegerichtheid je tweede natuur? Werk je met plezier allround in een kleine organisatie en werk je zorgvuldig? Dan zien we ernaar uit kennis met je te maken! Wij zoeken meerdere betrokken Projectassistenten voor de inernationale afdeling voor 3 tot 5 dagen per week. Ons kantoor is in Utrecht.

Wij kijken verder dan alleen diploma’s en banen uit het verleden. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw talenten en concrete ervaringen. Daarom gaat solliciteren bij ons net even anders dan anders. Onderaan deze vacature leggen we je uit hoe.

De organisatie
De Commissie m.e.r. is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zowel in Nederland als in het buitenland werkt. In Nederland ligt de focus op het adviseren van overheden over de inhoud van milieueffectrapporten. In het buitenland ondersteunt de Commissie m.e.r. ontwikkelingslanden met advies en capaciteitsontwikkeling bij de versterking van hun milieu- en sociale effectrapportages. Dankzij subsidie van de Nederlandse overheid werken wij als onafhankelijk kenniscentrum met vooral lage-inkomenslanden aan de verbetering van hun m.e.r.- praktijk. Door het werk van de Commissie beschikken overheden bij hun besluiten over de noodzakelijke kennis over milieu, klimaat en leefomgeving in brede zin. Hierdoor zijn deze besluiten van betere kwaliteit, beter onderbouwd en breder gedragen. De Commissie m.e.r. telt ca 40 medewerkers en heeft een netwerk van ruim 200 externe deskundigen.

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor de (project)ondersteuning van onze Technisch Secretarissen en het CEL-team (Communicatie, Evaluatie en Leren). Hierbij hoort onder andere: het assisteren bij de organisatie van locatiebezoeken in verschillende landen, het boeken van reizen, het reserveren van hotels, het verzorgen van visa, het plannen van vergaderingen en het verzorgen van (e-)correspondentie in diverse talen. Je communiceert hierbij met verschillende instanties en mensen. Ook help je bij het samenstellen van cursusmateriaal voor buitenlandse trainingen en bij het ontvangen van buitenlandse delegaties in Nederland. Op verzoek stel je conceptbegrotingen voor projecten en trainingen op. Je beheert de projecten-, organisatie- en deskundigendatabase zodat alle informatie efficiënt en logisch toegankelijk is. Ook verzorg je de lay-out van diverse projectrapportages en assisteert in het verzamelen van gegevens die nodig zijn voor jaarverslagen.

Wat bieden we ....
Wij bieden je een uitdagende en verantwoordelijke baan in een hecht team. Je werkt ondersteunend voor een deel van ons OS team van 15 mensen die zelfstandig en in regioteams hun programma’s uitvoeren, maar ook graag hun ervaring met elkaar delen en kritisch met elkaar sparren. Het werkterrein van onze Technisch Secretarissen is de wereld, daardoor is ook jouw werk nooit saai.

We hebben meerdere plekken voor 3-5 dagen per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt je startsalaris tussen de €2545,- en €3835,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Je pensioenvoorziening wordt volledig door ons als werkgever betaald. Daarnaast hebben we meerdere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werktijden zijn flexibel in te vullen en het is mogelijk om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Na een proefmaand starten we met een jaarcontract. Gaat het goed, dan zetten we je jaarcontract om in een contract voor onbepaalde tijd.

 ....en waar zijn we naar op zoek
Als persoon sta je bekend om je servicegerichte instelling, mensen helpen geeft je voldoening. Je schept makkelijk orde en gaat graag te werk met een plan in de hand. Je hebt een duidelijk en concreet eindpunt voor ogen, waarbij je goed kunt prioriteren. Bij onvoorziene situaties toon je je flexibel om alsnog het doel te behalen. Je communiceert graag en vindt het leuk om met anderen samen te werken, waarbij je je eigen kritische blik nooit verliest. Je voelt goed aan wat in de communicatie van je wordt verwacht. Je houdt van een uitdaging, hebt energie om zaken aan te pakken en vindt het fijn om efficiënt te werken. Je bent in staat om makkelijk een vertrouwensband met collega’s en contacten buiten de organisatie op te bouwen.

Jouw talenten liggen in de volgende competenties: Klantgerichtheid, Plannen en organiseren, Accuratesse, Samenwerken, Communicatief, Initiatief en Voortgangscontrole.

Dit vul je aan met het volgende: Minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Aantoonbare werkervaring op MBO+/HBO-niveau. Je kunt als de beste overweg met Microsoft 365 en andere relevante digitale skills zijn welkom.

Jouw talen
In onze organisatie en in de communicatie met de meeste andere instanties is de voertaal Nederlands. Daarom verwachten we dat je begrijpelijk en duidelijk Nederlands spreekt en schrijft. Het is echter mogelijk dat je moedertaal een andere is. Naast een basis in het Nederlands is het nodig om goed Engels te spreken en schrijven.

Interesse?
Word je enthousiast over deze functie en voldoe je aan wat wij vragen? Stuur ons dan uiterlijk 23 april 2023 een email op personeelszaken eia.nl o.v.v. ‘sollicitatie Projectassistent OS’. Daarna ontvang je van ons een aantal gerichte vragen om te beantwoorden. Je hoeft dus geen CV en / of motivatiebrief te versturen. Op basis van jouw antwoorden beslissen we over het vervolg van de procedure, bestaande uit één of meerdere gesprekken. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Njambi Atema via natema eia.nl of op 030-2347666. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Selma Berndsen (HRM) via sberndsen eia.nl of op 06-55718128. De gesprekken voor deze functie vinden plaats op ons kantoor in Utrecht. 

Flexibele oplossing
Parallel aan het zoeken naar onze nieuwe vaste collega, staan we voor de korte termijn open voor een flexibele oplossing. Kan je ons daarmee helpen? Neem dan contact op met Selma Berndsen (HRM) via sberndsen eia.nl of op 06-55718128.