Senior Advisor Communication and Knowledge

We are looking for a senior advisor communication and knowledge management for our international department. Since knowledge of the Dutch language is a prerequisite, the information below is in Dutch.

Vacature Senior Adviseur Communicatie en Kennismanagement

De Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) zoekt een initiatiefrijke Senior Adviseur Communicatie en Kennismanagement. De werkzaamheden richten zich op haar internationale afdeling (Ontwikkelingssamenwerking) voor 4 à 5 dagen per week. Ons kantoor is in Utrecht. We pakken de selectie iets anders aan dan anders. Bij ‘interesse’ lees je hoe dit werkt.

De organisatie

De Commissie m.e.r. is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zowel in Nederland als in het buitenland werkt. In Nederland ligt de focus op het adviseren van overheden over de inhoud van milieueffectrapporten. In het buitenland ondersteunt de Commissie m.e.r. ontwikkelingslanden met advies en capaciteitsontwikkeling bij de versterking van hun milieu- en sociale effectrapportages. Door het werk van de Commissie beschikken overheden bij hun besluiten over de noodzakelijke kennis over milieu, klimaat en leefomgeving in brede zin. Hierdoor zijn deze besluiten van betere kwaliteit, beter onderbouwd en breder gedragen. De Commissie m.e.r. telt ca 40 medewerkers en heeft een netwerk van ruim 200 externe deskundigen. 

Wat ga je doen

Met verschillende communicatieactiviteiten richt je je op de positionering en profilering van de internationale afdeling van onze organisatie. Daarnaast zijn wij een kennisgedreven organisatie en speelt de juiste kennis op het juiste moment een cruciale rol voor de kwaliteit van ons werk. Op deze twee thema’s ben je sparringpartner en adviseur voor de directeur internationaal. Ook verbind je de thema’s in een communicatie- en kennisstrategie en vertaal je die door naar acties en initiatieven die onze werkzaamheden ondersteunen. Je zorgt vervolgens dat die initiatieven tot stand komen. Daarin doe je veel zelf, zoals het verzorgen van nieuwsbrieven, content van de website en sociale media. Tevens werk je nauw samen met en faciliteer je het team van 
13 technisch secretarissen OS (ontwikkelingssamenwerking) die zelfstandig en in regioteams hun programma’s uitvoeren. Je ontwikkelt publicaties en initieert (online) activiteiten en kennisuitwisseling in binnen- en buitenland. Je wordt bijgestaan door een expert visuele communicatie en een ondersteunende medewerker en werkt samen met een MEAL-adviseur. Samen vormen jullie het team Communicatie, Evaluatie en Leren. Natuurlijk werk je ook veel samen met je evenknie bij de Nederlandse afdeling om activiteiten af te stemmen en onze organisatie als geheel op de kaart te zetten. 

Waar zijn we naar op zoek

Als persoon bruis je van de energie om zaken aan te pakken en te bereiken. Je denkt vrij, bent creatief en vormt graag je eigen mening. In de samenwerking met anderen ben je gericht op communicatie en ben je hulpvaardig. Je bent nieuwsgierig en hebt veel aandacht voor wat er om je heen gebeurt. Je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking en het werken met verschillende culturen. Je creëert als vanzelf overzicht, werkt oplossingsgericht en hebt oog voor detail. Je kunt goed luisteren en je in anderen verplaatsen. Ook vind je het makkelijk om ingewikkelde materie voor een breed publiek toegankelijk te maken, zowel mondeling als schriftelijk. 

De volgende competenties heb je goed ontwikkeld: Visie, Omgevingsbewustzijn, Innoverend vermogen, Oordeelsvorming, Overtuigingskracht, Samenwerken en Plannen & Organiseren.

Dit vul je aan met het volgende: je werkt op HBO/WO niveau en hebt inmiddels een flink aantal jaren ervaring op het gebied van communicatie en kennismanagement. Qua talen spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een pré. Je bent gewend verantwoordelijk te zijn binnen een organisatie voor de acties op jouw vakgebied. Je staat bekend om je innovatieve en vernieuwende communicatie- en kennisproducten.

Wat bieden we ....

Wij bieden je een uitdagende baan met veel zelfstandigheid en ruimte voor initiatief in een professionele, collegiale en ambitieuze organisatie. Het is een baan voor 4-5 dagen per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt je bruto maandsalaris op minimaal €4000,- en maximaal €5874,- op basis van een 40-urige werkweek. Onze organisatie kent een premievrij pensioen. Na een proefmaand starten we met een jaarcontract. Gaat het goed, dan bieden we je een vast contract aan. 

Interesse?