Vacancies

M.e.r.-specialist internationaal

(Please note that the description of the vacancy is in Dutch since we are looking for a colleague who can read and speak Dutch fluently - in addition to other languages). 

 
Korte omschrijving
De Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) zoekt een nieuwe collega voor haar internationale afdeling. Met subsidie van de Nederlandse overheid werken wij als onafhankelijk kenniscentrum met lage- en middeninkomenslanden aan de verbetering van hun m.e.r.-praktijk. In de functie van ‘secretaris/m.e.r.-specialist’ lever jij daar een belangrijke bijdrage aan:
  • Als secretaris van werkgroepen stuur je experts aan die namens de Commissie overheden onafhankelijk adviseren over de kwaliteit van hun m.e.r.-processen en -rapporten.
  • Als m.e.r.-specialist analyseer je sterkte en zwakte van m.e.r.-systemen en werk je waar nodig aan versterking van die systemen door bijvoorbeeld het coachen van overheden, trainen van NGO’s, meeschrijven aan regelgeving of versterken van kenniscentra.
 
Taken en verantwoordelijkheden
Wij bieden je een uitdagende baan, met Nederland als uitvalsbasis en de wereld als je werkterrein. Je reist regelmatig naar de landen waar jouw programma’s lopen. Je wordt deel van ons hechte team van 15 mensen die zelfstandig hun programma’s uitvoeren, maar ook graag hun ervaring met elkaar delen en kritisch met elkaar sparren. Wees dus voorbereid op een steile leercurve! Door de multidisciplinaire aard van ons werk biedt deze baan je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen.
 
Vereisten
Jij werkt al zo’n 4-5 jaar, hebt ervaring opgedaan met ontwikkelingssamenwerking en hebt ook enige tijd in een lage-inkomensland gewerkt. Daardoor ken je zowel de context van de Nederlandse internationale samenwerking, als die van lage-inkomenslanden. Ook heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en belangen die een rol spelen bij besluitvorming.
 
Je kunt goed luisteren, snel en kernachtig formuleren en inspirerend spreken. Vloeiend schrijven en spreken in zowel Nederlands, Engels als Frans of Portugees is een must. Bij voorkeur heb je ervaring en affiniteit met de wereld van ontwikkelingsfinanciering, dan wel met Nederlandse bedrijven die investeren in lageinkomenslanden. We willen deze kennis in ons team namelijk versterken.
 
Wat bieden wij
We zoeken iemand voor 4-5 dagen per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt je salaris tussen € 2.769 en € 5.041 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, inclusief een premievrij pensioen. Na een proefmaand starten we met een jaarcontract. Gaat het goed, dan is een vast contract mogelijk.